Konferencja o mleku
30 września 2022 r. Polska Izba Mleka zrealizowała konferencję pt. „Fakty i mity o mleku” mających na celu promocję mleka i jego przetworów m.in. wśród młodzieży szkolnej kształcącej się w szkołach gastronomicznych. Konferencja odbyła się we Wrocławiu, a Uczestniczyło w niej prawie 50 osób z naszej szkoły. Konferencja składała się z trzech bloków – prezentacji lekarza i dietetyka nt. nabiału, panelu dyskusyjnego z prelegentami oraz praktycznych warsztatów kulinarnych z dietetykiem - kucharzem. Podczas warsztatów uczestnicy pod czujnym okiem prowadzącego przygotowywali danie śniadaniowe: kluski leniwe z owsianką i kruszonką, deser: koktajl snickers na jogurcie i mleku z czekoladą i orzechami oraz przekąskę lunchową: chłodnik z buraka i porzeczek na jogurcie z twarogiem i balsamico z buraka. Dostępny był także mleczny catering, w ramach którego zaserwowano różne rodzaje mleka, jogurtów, kefirów i serów.